Fri frakt & 5 dagars garanti.

Företag Privat
Skapa med torkade blommor

Blomstertavla

Skapa en enkel blomstertavla genom att torka blommor och blad av valfri sort. Möjligheterna är många med en blomstertavla så låt kreativiteten flöda!

Är du sugen på att skapa något kreativt till ditt hem? Eller varför inte som en gåva att ge bort till någon du tycker om. Denna tavla är enkel att göra och du utformar själv designen efter eget tycke och smak. Vi valde att göra vår blomstertavla stilren med endast en anemon centrerad i mitten. Men testa gärna att variera med olika blomstersorter eller varför inte färglägga bakgrunden med några penseldrag av passande färg?

 

Detta behöver du:

  • Blommor av valfri sort t.ex. anemon
  • En gammal bok (för att pressa blommorna)
  • Ett A4 papper
  • Tavelram

 

Detta behöver du för att skapa en blomstertavla

Allt du behöver för att skapa en fin blomstertavla.

Skapa en blomstertavla steg ett

Vik ett A4 papper på mitten och lägg försiktigt i blomman. Se till att inte vika några blad, så som blomman är placerad när du viker ihop pappret kommer den sedan att se ut.

Skapa en blomstertavla steg två

Lägg det vikta pappret med blomman i mitten av en tjock bok och låt pressas i 1-3 dagar. Stänger inte boken sig ordentligt kan du använda gummiband för att spänna ihop den eller ställ något tungt på den.

Skapa en blomstertavla steg tre

När blomman har pressats färdigt så tar du försiktigt ut den. Placera den sedan på önskad plats mot glaset i din tavelram. Lägg på baksidan av tavelramen och fäll ner flikarna så att den sitter fast ordentligt.

Skapa en blomstertavla steg fyra

Nu är din blomstertavla färdig!

DIY blomstertavla

Häng upp den någonstans i ditt hem eller varför inte ge bort den som en gåva? 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev – få 5% rabatt på ett köp