Fri frakt & 5 dagars garanti.

Företag Privat
Så skapar du ett blomsterarrangemang

Dekorera julbordet med amaryllis

Firande och god mat med familj och vänner hör julen till och ett vackert inrett blomsterarrangemang ger en stämningsfull miljö runt bordet. Här visar vi hur du kan dekorerar ditt jul och nyårsbord med den vackra blomman amaryllis.

Ett blomsterarrangemang skapar en varm och mysig atmosfär runt bordet. Röd är också julens huvudfärg, så ett bord dekorerat med amaryllis i röda nyanser ger en riktigt varm och julig stämning. 
Bordsarrangemang med amaryllis

Så här gör du:


-
Klipp av amaryllisklockorna från stjälken och sätt i små vaser eller glas (du väljer själv vilket som bäst passar din stil). Kombinera gärna amaryllis i olika nyanser för att skapa lite variation i arrangemanget.

 

- Mellan vaserna dekorerar du med granris, eukalyptus eller valfritt grönt, kottar, julkulor, små julstjärnor och värmeljus. Vill du göra det lilla extra kan du även klä ditt blomsterarrangemang med en liten ljusslinga som skapar en magisk stämning.

 

- Amaryllis fungerar även utmärkt till att dekorera dina bordskuvert med. En amaryllisklocka tillsammans med en liten kvist granris och ett silkesband är allt som behövs. Efter att du har bundit samman allt så placerar du det ovanpå ditt bordskuvert. Det är både enkelt och väldigt dekorativt.

Oavsett om du vill ha en enkel jullunch eller en större julmiddag så fungerar det här blomsterarrangemanget perfekt. Justera bara mängden blommor och dekorationer för ditt tillfälle.
Blomsterarrangemang med ljus och juldekoration

Lägg ditt arrangemang i mitten av bordet tillsammans med ljus och juldekoration.

Dekorera bordet med fina bordskuvert

Bind ett snöre runt ditt bordskuvert och dekorera med en liten kvist av valfritt grönt.

Amaryllis i små vaser

Klipp av amaryllisklockorna från stjälken och sätt dem i små vaser.

Amaryllis i glas

Om du inte har små vaser liggandes hemma kan du istället använda några fina glas.

Dekoration till nyårsmiddagen


Till nyårsfesten är det trevligt att låta den vita amaryllisen och andra blommor i vita nyanser synas mest. Guld, silver eller naturliga färger som t.ex. grönt passar fint med det vita. Det ger en känsla av glittrande vinter och en nystart för det kommande året.

Nyårsdukning med blomsterarrangemang

Nyårsdukning med vit amaryllis.

Bordskuvert med amaryllis till nyår

Även här fungerar amaryllis utmärkt som kuvertprydnad. En vit amaryllisklocka och en kvist granris tillsammans med ett silkesband runt om är allt som behövs.

Nyårsdekoration till middagsbordet

Kombinera gärna med julstjärnor eller kulor i en annan färg än rött. Detta för att skapa en mer passande nyårs-stämning.

Vi önskar alla en trevlig jul och nyårsfest, med mysig stämning runt bordet med släkt och vänner. Kan du inte vara på plats så kan du alltid skicka en blomma med hälsning till dina nära och kära här. Skriver du upp dig på vårt nyhetsbrev får du dessutom 10% rabatt på ditt blombud.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev – få 5% rabatt på ett köp