Vi levererar samma dag direkt till dörren!

Bring change!

Internationella Kvinnodagen

Med våra Fairtrade-rosor visar du omtänksamhet inte bara mot den du skickar dem till, utan också mot de som producerar dem. Titta efter Fairtrade-märket på vår websida nästa gång du ska skicka blommor till någon du bryr om. Bring change!

Internationella kvinnodagen - Välj Fairtrade


Köp en bukett med Fairtrade-märkta rosor till kvinnodagen den 8 mars. Då är du med och stärker kvinnors rättigheter i utvecklingsländer. Väljer du Fairtrade här – gör du skillnad där. De flesta arbetarna på blomsterfarmer i afrikanska länder är kvinnor. Genom att medvetet stärka villkoren för de kvinnor som odlar rosor varje dag, bidrar Fairtrade till att höja kvinnor, deras familjer och samhällen ur fattigdom. 

 

På Fairtrade-certifierade plantager har kvinnor krav på fast anställning, lön på regelbundna tider, rätten att organisera och använda skyddsutrustning i kombination med bekämpningsmedel. Kraven på minst två månaders mammaledighet och förbud mot att gravida hanterar bekämpningsmedel. 

Bidra till utveckling av lokalsamhället.

Bidra till utveckling av lokalsamhället

När du köper en Fairtrade-märkt produkt, sätts en del av köpesumman (kallas premium) till en fond som används för utveckling av lokalsamhället. Det är arbetarna själva som bestämmer vad dessa pengar ska investeras i, antingen om det är skola, daghem, vård och omsorg, vatten eller vägar.


Bringbloom är Sveriges första digitala blombud som erbjuder Fairtrade-märkta rosor, och det är något vi är stolta över. Så nästa gång du vill skicka en blomma, välj Fairtade. Varje köp räknas och gör skillnad!


FAIrtrade-rosor