Fri frakt & 5 dagars garanti.

Företag Privat
Älskad blomma

Rosor

Som en av Sveriges populäraste snittblommor är rosor en uppskattad gåva. Rosor kan symbolisera allt från kärlek till glädje och vänskap, och fungerar därför som en bra gåva vid många olika tillfällen. 

Rosen är en av Sveriges absolut populäraste och mest älskade snittblommor. Efter tulpanen är rosen den blomma som säljer allra mest.

 

Rosor - en uppskattad gåva


Rosor kan symbolisera allt från kärlek, till glädje och vänskap, och fungerar därför som en fin gåva vid många olika tillfällen. Rosen är ett härligt inslag i buketter med mixade blommor eller som en ren monobukett. Har du ett romantiskt budskap är rosor alltid rätt.

 


Rosor har odlats i tusentals år


Rosen har odlats i tusentals år i asiatiska länder som Kina, Persien och Indien. Fossila fynd tyder på att de fanns redan för 30 miljoner år sedan. 
Det vårliknande klimat som krävs året runt för en framgångsrik rosproduktion hittar man på ett fåtal platser i världen, närmare bestämt i närheten av ekvatorn; I Kenya, Etiopien, Colombia och Ecuador och andra länder odlas rosor året runt. Där odlas också majoriteten av rosor som säljs i Europa. I Europa förekommer också viss produktion, främst i Holland. Bringblooms rosor kommer främst från Kenya.  

Rosbuketter